Stiri /
30 mai 2019

Timișoara, orașul cu unele dintre cele mai scumpe terenuri din țară

terenuri industrialeUn studiu recent realizat de către compania de consultanță imobiliară Dunwell care vizează evoluția prețurilor terenurilor la nivel național, poziționează Timișoara pe poziția a patra în ceea ce privește evoluția pe acest segment imobiliar. Pe primele trei locuri se clasează Cluj-Napoca, urmat de București și de Sibiu.

Studiul a avut un caracter specific, vizând doar segmentul industrial. Terenurile cu destinație industrială au înregistrat o evoluție aproape spectaculoasă în Cluj-Napoca, evoluție care a dus ca, în locații de interes maxim, prețurile terenurilor să fie aproape duble față de proprietățile scoase pe piață în București.

Interesul pentru terenurile industriale în și în jurul unora dintre cele mai importante orașe ale țării marchează o economie locală activă în aceste zone. Interesul pentru stabilirea de noi hub-uri de producție este unul ridicat.

În ceea ce privește Timișoara, interesul poate fi motivat de forța de muncă specializată care se formează în mediul universitar din oraș, precum și accesul facil către rețeaua de autostrăzi europene. În același timp, aeroportul constituie un alt avantaj apreciat de către companiile multinaționale care vor să se stabilească în această parte a țării.

Conform analizei, prețurile terenurilor industriale din Timișoara se situează cu 10 – 15% peste media națională și se tranzacționează cu sume cuprinse între 20 și 25 de lei pentru un metru pătrat. În general, investitorii caută terenuri cu suprafețe minime cuprinse între 50.000 și 100.000 mp.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.