Design si arhitectura /
19 decembrie 2017

Tendințe în designul interior: bejul și forța sa în decorarea unui spațiu

bejCulorile neutre trec printr-o perioadă e popularitate extraordinară în designul interior, așa că este absolut normal ca bejul să fie una dintre culorile populare care se află în lumina reflectoarelor. Bejul are capacitatea de a oferi căldură unui spațiu, de a-l face mai primitor, iar în combinație cu materiale naturale, cum ar fi lemnul sau marmura creează un ansamblu de design care pur și simplu determină confortul vizual și relaxarea fizică și psihică, elemente atât de importante de care să te bucuri de fiecare dată când ajungi acasă.

Totuși pentru a putea exploata bejul la potențial maxim, trebuie să o faci respectând unele sugestii date chiar e designeri de interior.

1. Asociază bejul cu alte culori luminoase!

Bejul este fundalul moale, sofisticat, relaxant, pe care se așează piesele albe. Dacă alegi să faci pereții bej, poți lăsa tavanul alb, iar piesele de mobilier și decorațiunile să fie, la rândul lor, albe. Din când în când mai poți adăuga câte un element bej tocmai pentru a crea armonie în încăpere.

2. Acordă atenție vopselei

Folosește o vopsea de calitate pentru ca nuanțele să ofere un rezultat de calitate și durabil. O vopse simplă, ieftină, va reda niște nuanțe simple, în schimb o vopsea de calitate poate oferi mai mult decât un perete bej, va da o nuanță care ar putea oferi un plus de lumină întregii încăperi.

3. Varietatea

Variază cu nuanțele de bej. Astfel, în loc să folosești aceeași nuanță peste tot, folosește nuanțe diferite pentru elemente diferite, atât în ceea ce privește vopsirea propriu-zisă a pereților, cât și în ceea ce privește alegerea pieselor de mobilier și a decorațiunilor.

Bejul este un „pariu câștigător” pentru orice spațiu rezidențial, mai ales dacă este asociat cu nuanțe calde și naturale. De asemenea, evită să faci totul bej, joacă-te puțin cu nuanțele pentru a nu obține un spațiu fad și monoton.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.