Stiri /
31 ianuarie 2020

Studiu: interesul pentru achizițiile în scop investițional este în creștere

Investment GraphicPlasarea economilor în imobiliare devine o practică din ce în ce mai frecventă printre cumpărătorii din marile centre urbane din România. Cumpărătorul timișorean nu face excepție de la tendința națională, așa că numărul apartamentelor care sunt cumpărate pentru a fi închiriate este în creștere.

Contextul din Timișoara este unul favorabil pentru acest tip de investiții în condițiile în care numărul de turiști care vizitează orașul este în creștere, iar acest număr este așteptat să crească semnificativ în 2021, atunci când orașul de pe Bega va beneficia de statutul de Capitală Europeană a Culturii. Alternativa închirierii în regim hotelier este una care poate genera un venit suplimentar interesant proprietarilor.

Opțiunea închirierii în regim hotelier poate deveni una profitabilă pentru cei care sunt dispuși să depună puțin efort. În același timp, există și varianta mai comodă a închirierii pe termen lung. La rândul ei, această opțiune este una viabilă și este luată în considerare de cei care vor să achiziționeze un apartament în scop investițional.

Din perspectiva surselor de finanțare, o mare parte dintre cumpărătorii din această categorie își plasează economiile într-o proprietate. În același timp, nivelul ridicat al veniturilor din Timișoara stimulează și achiziția cu un credit imobiliar, mai ales dacă obiectivul este închirierea. În această situație, cumpărătorii se orientează către proprietăți care se închiriază ușor, iar venitul lunar adus de chirie este cel puțin egal cu rata creditului.

În ceea ce privește zonele, cea centrală este vizată de către cei care vor să închirieze în regim hotelier. Aici, numărul apartamentelor este unul limitat, iar sumele necesare pentru achiziție sunt considerabile. Totuși, există variante care merită explorate în zone din afara celei centrale, dar care sunt bine legate cu linii de transport în comun. Chiar și în afara zonei centrale, alternativa închirierii în regim hotelier rămâne una viabilă, deși cea a închirierii pe termen lung ar trebui să fie cea primară.

Conform unui studiu realizat la nivel național și publicat de Imobiliare.ro, 30% din apartamentele noi sunt cumpărate în scop investițional.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.