Sfaturi practice /
5 iulie 2018

Sfaturi practice: curățenia generală înainte de mutarea într-un apartament închiriat

curatenieMutarea într-un apartament închiriat este mai mult decât despachetarea și instalarea în noua locuință. După semnarea actelor și achitarea garanției, chiriașul ar trebui să lucreze puțin la igienizarea locuinței pentru a se putea muta în cele mai bune condiții. Curățenia trebuie să fie una generală, așa că ar fi bine să îți faci o listă cu lucrurile cele mai importante pe care nu ai voie să le omiți.

Lista poate suna cam așa:

Începe de sus în jos. Abordează fiecare cameră de sus în jos. Curăță praful adunat în colțurile tavanului, curăță corpurile de iluminat suspendate, după care treci la mobilier, pereți și te îndrepți către podea.

Lasă zona de intrare în cameră ultima. Începe din cel mai îndepărtat punct față de ușa camerei și curăță progresiv astfel încât, atunci când ieși din cameră, încăperea să fie complet curată.

Curăță în amănunt spațiile de depozitare. Orice dulap, cămară sau debara se găsește în apartament trebuie să treacă printr-o curățare detaliată. Această operațiune ar trebui făcută înainte să ocupi aceste spații. După ce îți vei aranja lucrurile în ele, sunt șanse slabe să le muți pentru o curățenie generală, cel puțin în viitorul apropiat.

Înlocuiește capacul de la toaletă. Înainte să începi să folosești toaleta, ar fi recomandat, din motive de igienă, să înlocuiești capacul de toaletă.

Dezinfectează cada sau cabina de duș. Curăță bine vana și cabina de duș cu produse de curățenie dedicate astfel încât să te poți bucura de un duș sau de o baie relaxantă în cele mai bune condiții de igienă.

Curăță aparatura electrocasnică. Pe aparatele electrocasnice din bucătărie s-ar putea să se regăsească o serie de urme de mâncare pe care cei care au locuit înainte au neglijat să le curețe. Frigiderul, cuptorul, cuptorul cu microunde au nevoie de o igienizare completă, așa că folosește produse dedicate acestui scop.

Lustruiește podelele. Pentru covoare poți apela la un serviciu dedica de curățătorie, în timp ce pentru podele, atât cele ceramice, cât și cele din lemn sau laminate, folosește produse care se potrivesc finisajelor și oferă un grad de protecție împotriva murdăriei pentru a te bucura cât mai mult de curățenie.

Mobila de bucătărie. Dacă dulapurile din bucătărie sunt goale, atunci îți va fi ușor să le cureți foarte bine. Nu ai vrea să îți pui farfuriile, paharele și tacâmurile într-un spațiu care nu a fost curățat corespunzător.

O astfel de curățenie generală este recomandată periodic în orice locuință, indiferent că este închiriată sau cumpărată, că acum te muți sau că locuiești acolo de multă vreme.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.