Stiri /
20 septembrie 2018

Sectorul construcțiilor din România înregistrează cea mai mare scădere din UE

constructiiLuna iulie a marcat cea mai mare scădere a sectorului de construcții noi în țara noastră. Astfel, nivelul înregistrat a fost sun cel consemnat în perioada similară a anului trecut, dar și inferior celui din luna anterioară, respectiv iunie. Datele au fost publicate în cel mai recent raport Eurostat.

Conform raportului Eurostat, la nivelul celor 28 de state membre UE, luna iulie a marcat o creștere medie sensibilă față de luna anterioară a anului în curs, respectiv 0,4%. În zona euro, producția în construcții a crescut cu 0,7% în luna iunie a anului în curs, în timp ce la nivelul UE 28, creșterea media producției în construcții a înregistrat o creștere de 1%.

Luna iulie 2018, comparativ cu iulie 2017 marchează o creștere de 2,6% în zona euro și de 3,9% în UE 28.

Creșterea producției în costrucții în iulie 2018 din zona euro, în comparație cu iunie 2018, a fost marcată de un nivel crescut a construcției de clădiri. Acest nivel a crescut cu 1,9%. În același timp, lucrările de construcții civile au înregistrat un regres de 4,4%.

În UE 28, creșterea de 0,4% în iulie 2018 față de luna anterioară a anului în curs este dată de o creștere cu 1,7% a construcțiilor de clădiri și o scădere a lucrărilor de construcții civile au scăzut cu 3,9%.

Statele UE cu cele mai mari creșteri au fost Slovenia (+ 7,0%), Ungaria (+ 4,6%) și Slovacia (+ 3,8%). România cu o scădere de 9.1% consemnează cea mai mare scădere din UE.

Cauzele acestei scăderi nu sunt legate de segmentul imobiliar, unde sunt o serie de proiecte în derulare și altele în curs de a fi demarate, ci de investițiile minore în infrastructură și în clădiri de interes public, spitale și școli. O altă cauză este scăderea drastică a forței de muncă din acest domeniu.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.