Stiri /
28 ianuarie 2019

Scad prețurile pe piața imobiliară globală

piata imobiliara globalaPrețurile locuințelor încep să își tempereze creștere la nivel global. Această scădere, deși încă sensibilă, este vizibilă în special pe piețele în care achiziția unei locuințe este accesibilă celor cu venituri mult peste medie. În Londra, New York sau Hong Kong, prețurile locuințelor încep să intre pe o curbă descendentă.

Conform ZF.ro, în Manhattan, prețul mediu pentru un apartament a scăzut sub un milion de dolari, pentru prima dată în ultimii trei ani.

În Hong Kong scăderile sunt încă și mai pronunțate. Aici prețurile au ajuns la cel mai scăzut nivel din 2008 încoace. În același timp, prețurile caselor din vecinătățile Londrei au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani.

Până și în Australia se manifestă această tendință de scădere. La Sydney, prețurile locuințelor au ajuns la cea mai mare scădere din 1980.

Datele privind starea pieței imobiliare în orașele globale, cum ar fi cele enumerate mai sus reies dintr-un studiu publicat de FMI. Instituția financiară avertizează asupra tendinței descendente a prețurilor, tendință care s-ar putea extinde pe toate piețele imobiliare.

Bineînțeles este vizată și piața românească, în special piețele locale care au cunoscut o dezvoltare activă în ultimii ani, pe fondul contextului economic favorabil din regiunile respective. Zona Timișoarei este una în care s-ar putea manifesta această temperare a prețurilor. Totuși, este posibil să nu se manifeste în perioada imediat următoare. Inerția pieței este încă una destul de pronunțată, așă că primele eventuale semne de scădere a prețurilor vizibile în piață s-ar putea manifesta abia la la începutul anului viitor.

Este posibil ca o scădere a prețurilor pe piața din România să intervină și pe fondul temperării accesului la credite pentru cumpărătorii potențiali în condițiile scumpirii acestor produse bancare.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.