Stiri /
25 iulie 2017

România se clasează sub jumătatea clasamentului în topul creșterii prețurilor locuințelor

cartier rezidentialOficiul European de Statistică, Eurostat a publicat săptămâna trecută o serie de date referitoare la creștere prețurilor locuințelor în țările UE. În funcție de aceste date a fost stabilit și un clasament al ritmului de creștere a prețurilor locuințelor din țările UE.

Conform datelor Eurostat, prețurile locuințelor din România au înregistrat o evoluție pozitivă de 5,1% în primul trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Acest ritm de creștere plasează evoluția prețurilor din țara noastră abia pa poziția a 17-a. Acest lucru ar putea părea ciudat, în special locuitorilor orașelor în care prețul pe metrul pătrat a depășit de mult pragul de 1.000 de euro, dar la nivel național cifrele sunt realiste.

Creșterea medie la nivelul întregii Uniuni Europene a fost de 4,5%, în timp ce zona euro a cunoscut o evoluție mai temperată, de doar +4%,

Statul membru UE cu cea mai mare creștere a prețurilor imobiliarelor a fost Cehia, cu o evoluție de 12,8%, urmată de Lituania cu 10,2% și Letonia cu 10,1%. Creșterea înregistrată în România este la același nivel cu cel înregistrat în Germania, ceea ce clasează ambele țări pe poziția a 17-a. Statistica prezintă și țări în care s-au înregistrat scăderi, Croatia cu -0,4% și, respectiv, Italia cu -0,1%. Croația și Italia au fost singurele țări membre în care evoluția prețurilor locuințelor a fost una negativă.

Față de ultimul trimestru din 2016, primele trei luni din 2017 au arătat o creștere de 0,7% în Uniunea Europeană și 0,4% în zona euro.

În perioada ianuarie-martie 2017, România s-a situat peste media UE, cu un avans trimestrial de 1,2%.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.