Stiri /
13 februarie 2019

Previziuni imobiliare 2019: ce se întâmplă cu prețul apartamentelor?

apartamente noiPiața imobiliară din România va avea în 2019, o evoluție concentrată în două viteze. Această previziune este fundamentată de discrepanțele din ce în ce mai adânci între mediul urban și cel rural, conform unei analize de specialitate realizate de către firma de consultanță Farmes și preluată de Money.ro.

În marile orașe, cu o economie solidă, printre care se numără și Timișoara, previziunile pentru zona rezidențială sunt optimiste pentru dezvoltatori. Cererea va continua să fie una solidă, ceea ce va motiva continuarea investițiilor.

În ceea ce privește evoluția prețurilor, se va manifesta o tendință temperată de creștere, asemănătoare celei din 2018. conform aceleiași analize. Această tendință va fi prezentă, în general, în mediul urban, unde cererea va rămâne una foarte activă.

Atât în Timișoara, cât și în celelalte mari orașe din țară, cererea va continua să pună presiune pe ofertă, pe fondul unui deficit de aproximativ un milion de locuințe la nivel național.

Dacă în zonele urbane, piața se anunță a fi una activă, în zonele rurale există riscul unui blocaj al investițiilor. Conform analizei, segmentul locuințelor unifamiliale va fi cel mai afectat de acest blocaj.

“România se polarizează tot mai mult din punct de vedere economic. Migraţia forţei de muncă din mediul rural în cel urban a crescut semnificativ cererea de spaţii de locuit, în condiţiile în care autorităţile întârzie să ia măsurile necesare pentru a atenua discrepanţele dintre regiuni. Lipsa investiţiilor în judeţele sărace, salariile mici comparativ cu cele din mediul urban şi infrastructura deficitară vor continua să determine românii să se mute la oraş, mai ales că migraţia către ţările occidentale nu mai reprezintă o perspectivă atât de favorabilă precum în anii trecuţi”, afirmă analiştii.

Analiștii nu estimează o ieftinire a locuințelor. Deficitul mare de fond locativ în orașe, precum și scumpirea forței de muncă, creșterea euro, scumpirea materialelor de construcții sunt factori care vor susține o creștere sensibilă a prețurilor locuințelor.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.