Stiri /
8 octombrie 2019

Prețurile apartamentelor din Timișoara au înregistrat un avans sensibil în septembrie

În condițiile unei cereri susținute, prețurile apartamentelor din Timișoara s-au menținut pe un trend ascendent și în septembrie. Evoluția medie a fost una ușoară, dar diferențele între cele două segmente principale de piață, apartamente în blocuri vechi, respectiv apartamente în construcții noi, marchează o tendință interesantă.

La nivelul Timișoarei, indicele Imobiliare.ro marchează pentru luna septembrie a anului în curs un avans mediu al prețurilor de 0,5%. Creșterea se traduce într-o evoluție a prețului mediu pe metru pătrat util de la 1.244 euro, la 1.1250 euro. Această evoluție ușoară marchează o tendință de stabilizare a pieței locale din perspectiva prețurilor. Astfel, pe termen mediu, este posibil să nu asistăm la variații foarte mari, ceea ce oferă actorilor din piață un grad mai mare de predictibilitate care va duce la o deschidere mai mare către investiții atât din partea cumpărătorilor, cât și a dezvoltatorilor.

Un fenomen interesant relevat de raportul Imobiliare.ro este evoluția diferită manifestată pe segmentul de apartamente în blocuri vechi față de apartamentele în construcții noi. Astfel, în timp ce proprietarii de apartamente vechi și-au majorat pretențiile cu 0,9%, de la 1.246 euro, la 1.257 euro pe metrul pătrat util, cei de apartamente noi din Timișoara și-au diminuat așteptările cu 0,8% față de luna precedentă, de la 1.236 euro, la 1.226 euro pe metru pătrat util.

Evoluția diferită a apartamentelor vechi și a celor noi este una oarecum normală într-un oraș ca Timișoara. Fondul de apartamente vechi este unul limitat, ceea ce justifică o evoluție a preșurilor, în condițiile unei cereri care este încă departe de a fi acoperită. În același timp, fondul de apartamente noi este într-o evoluție continuă, ceea ce poate duce la scăderi ușoare de prețuri, în condițiile aceleiași cereri mari pentru locuințe.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.