Stiri /
8 mai 2019

Prețurile apartamentelor au marcat o scădere în aprilie. Timișoara nu face excepție de la regulă

pret-apartamente-timisoaraPrețurile medii ale apartamentelor au înregistrat, la nivel național, o scădere în luna aprilie, după ce luna martie a anului în curs a marcat o creștere ușoară. Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitată la nivel național s-a diminuat cu 0,7% în aprilie față de luna anterioară, ceea ce se regăsește într-o scădere de la 1.237 euro la 1.228 euro pe metru pătrat util.

În toate marile orașe monitorizate de Imobiliare.ro au fost înregistrate scăderi de prețuri în luna aprilie, iar Timișoara nu face excepție. În orașul de pe Bega, pretențiile vânzătorilor au scăzut, în medie, pe toate sectoarele pieței, cu 0,9%. Scăderea, clasată peste nivelul mediu consemnat la nivel național s-a manifestat printr-un preș mediu pe metru pătrat util care a ajuns la 1.2017 euro, în scădere de la 1.228 euro, nivel mediu consemnat în luna aprilie.

Cel mai pronunțat declin s-a manifestat pe segmentul locuințelor aflate în clădiri vechi. Pe acest segment scăderea a fost de 1,5%, de la 1.238 euro, la 1.220 euro pe metru pătrat util. Unitățile locative aflate în construcții noi s-au apreciat cu 0,7%, de la 1.198 euro la 1.206 euro pe metru pătrat util. Cu toate acestea, apartamentele aflate în blocuri vechi își păstrează un avans față de locuințele în construcții noi, avantaj dat, de cele mai multe ori de cartierul în care sunt localizate.

La nivel național, cea mai mare scădere s-a înregistrat în Iași, unde declinul a ajuns la 1,1%. Acesta vine să continue tendința pe care piața imobiliară din Iași pare să fi intrat în luna martie, când scăderea medie a fost de 1,3%. Spre deosebire de Timișoara, în Iași, motorul scăderii prețurilor a fost segmentul locuințelor noi care au cunoscut o depreciere semnificativă, de 2,1% coborând sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.