Stiri /
26 noiembrie 2018

Piața imobiliară este stabilă, dar cu volume mai slabe decât țările din regiune

piata-imobiliaraDupă ce în ultimi ani s-au înregistrat creșteri, anul 2018 a fost cel al stabilizării. Conform informațiilor publicate de Profit.ro, volumul tranzacțiilor a ajuns la 700 de milioane de euro. Această stabilizare apare în contextul unei imagini dinamice a pieței.

Chiar dacă pe segmentul rezidențial și de birouri sunt demarat proiecte noi, iar prețurile se mențin la un nivel ridicat, tendința generală este cea de stabilizare. Se poate observa o diferență față de anii trecuți când tendințele erau de creștere pe toate planurile. Tendința de stabilizare nu demonstrează atingerea pragului maxim. Previziunile specialiștilor din piață citeți de Profit.ro arată că mai este loc pentru evoluție.

În condițiile nivelului actual al tranzacțiilor, de aproximativ 700 de milioane de euro, România este abia la jumătate față de nivelul la care se află cea din Republica Cehă.

O tendință interesantă în ceea ce privește sursele investițiilor în imobiliare sesizată atât în România cât și în țările din regiune este creșterea interesului investitorilor locali. Nivelul investițiilor locale a ajuns în țara noastră la 23%, iar tendința generală este creștere ușoară, dar stabilă.

Investitorii interni au calitatea de a rămâne fermi pe poziții chiar și într-o perioadă mai slabă a pieței, în timp ce capitalul străin tinde să se retragă în momentul în care piața manifestă primele semne de slăbiciune.

Chiar dacă piața românească trece printr-o perioadă de stabilizare, nu înseamnă că, în următoarea perioadă nu vom putea asista la o reluare a creșterii.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.