Sfaturi practice /
28 martie 2018

Periferie, zona centrală sau localitățile limitrofe – unde găsești plusul de valoare „ascuns” al zonei?

cartierÎn contextul în care oferta imobiliară se diversifică pe toate fronturile, intervin o serie de criterii suplimentare, diferite de la cumpărător la cumpărător care intră în alegerea unei locuințe. Avantajele cartierului sunt importante dar, pe lângă cele de bază ca mijloace de transport în comun, zone comerciale, zone de servicii sau zone de petrecere a timpului liber, cumpărătorul caută să descopere plusul de valoare „ascuns” pe care i l-ar putea aduce un cartier.

O locuință la periferie

Unii cumpărători preferă să se orienteze către cartierele mai îndepărtate de centrul orașului. În aceste cartiere pot găsi atât locuințe în blocuri vechi, cât și apartamente în blocuri noi. Există mijloace de transport în comun și zone comerciale, de servicii medicale și zone de petrecere a timpului liber. Aceste cartiere au toată infrastructura de care este nevoie. Plusul de valoare constă în prețul mai mic decât în centru. În același timp, în funcție de cartier, liniștea vine ca un plus de valoare important.

Zona centrală

Plusul de valoare pe care îl oferă zona centrală este accesul rapid către mall și clădirile de birouri din Piața 700, dar și alte birouri poziționate în zona centrală. În cazul în care cumpărătorii potențiali lucrează în zona centrală, un apartament aici va prezenta avantajul major al unei economii de timp semnificative. În plus, în zona centrală sunt restaurante, baruri și cluburi care constituie un plus de valoare important pentru cei cu o viață socială activă.

Localitățile limitrofe

Aici, plusul de valoare este dat de opțiunile rezidențiale noi, fie că este vorba de casă la curte sau de apartament. Bineînțeles, prețul caselor este un alt avantaj, competitiv, de această dată, față de oraș. Un plus de valoare important pe care îl propun localitățile limitrofe este posibilitatea de a evada din agitația orașului, iar pentru cei pasionați de ciclism, din aceste localități este un acces mai ușor către trasee pe care se poate face câte o tura de weekend în natură.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.