Design si arhitectura /
23 ianuarie 2018

Pădurile verticale urmează să fie aplicate pentru locuințele sociale

eindhovenGrădinile și pădurile verticale sunt, la nivel global, tendința momentului în construcția de clădiri noi, atât de birouri, cât și rezidențiale. Obiectivul este acela de a face clădirile sustenabile, dar și pentru a le da un aspect mai frumos, mai verde, mai proaspăt.

Tendința prinde „rădăcini”, iar o serie de clădiri au adoptat-o. Hotelul Hyatt din Nanjing, China, o clădire din Paris, precum și clădiri din Sydney, Milano, Beijing sau Singapore sunt pe cale să devină verzi.

Chiar dacă proiectele din marile orașe sunt spectaculoase și au beneficii incontestabile asupra calității vieții celor care le vor folosi, în curând aceste colțuri urbane de natură nu vor fi rezervate doar corporatiștilor sau clienților unor hoteluri de lux.

Olandezii s-au gândit să folosească aceste grădini și păduri verticale și pentru locuințele sociale, marcând astfel o premieră în aplicarea acestei tendințe. Premiera se va materializa printr-un proiect de construcție de locuințe sociale care urmează să fie implementat în Eindhoven.

Proiectul prevede o clădire cu 19 etaje unde se vor regăsi locuințe sociale. Clădirea va fi acoperită cu sute de copaci și plante care vor fi plasate pe zidurile exterioare ale clădirii și în balcoanele apartamentelor.

Clădirea va avea o înălțime de 75m și va avea 125 de apartamente care vor fi închiriate către persoane cu venituri scăzute. Noua construcție va fi acoperită cu 125 de copaci și 5200 de alte plante.

Specialiștii spun că vegetația care va acoperi clădirea va contribui semnificativ la reducerea dioxidului de carbon din aer.

Pădurile și grădinile verticale pot contribui la contracararea efectelor încălzirii globale și pentru a îmbunătăți calitatea vieții din orașele aglomerate, cu trafic intens, cu o industrie activă și care, din aceste cauze, au și un nivel ridicat de poluare. Olandezii demonstrează că, indiferent de destinația clădirii, i se poate aduce acest plus de valoare al vegetației.

Proiectul este conceptul firmei de arhitectură Stefano Boeri.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.