Sfaturi practice /
19 aprilie 2019

Ofertele vechi sunt o oportunitate pentru o achiziție avantajoasă

renovareO categorie de oferte imobiliare ar putea fi mai avantajoase pentru cumpărător, chiar dacă, la prima vedere, nu par să prezinte potențial. Acestea sunt proprietățile care sunt deja de multă vreme pe piață, respectiv de cel puțin câteva luni.

Pentru a identifica aceste oferte, este importantă o documentare minuțioasă asupra pieței și urmărirea evoluției ofertelor. De obicei, proprietățile care rămân mai mult timp pe piață sunt acelea pe care imaginile din anunț nu le avantajează. În timp ce un apartament nou, la cheie atrage atenția, unul vechi care necesită renovare rămâne undeva într-un plan îndepărtat.

Locuințele care au nevoie de lucrări de renovare s-ar putea să prezinte o serie de avantaje pentru cumpărătorul potențial. Cele mai importante dintre aceste avantaje ar fi:

  • Disponibilitatea mai mare la negociere a proprietarului. Prețul de vânzare poate fi negociat mult mai ușor în condițiile în care oferta este deja de câteva luni pe piață și nu a suscitat interes.
  • Zonă mai bună. De obicei, locuințele vechi sunt poziționate în oraș, în zone care dispun de toate facilitățile, spre deosebire de apartamentele noi, care se construiesc în zonele de periferie sau în localitățile limitrofe.
  • Personalizare. Spre deosebire de un apartament predat la cheie, unul care trebuie renovat poate fi adaptat nevoilor și preferințelor estetice ale noului proprietar.

Procesul de achiziție a unei locuințe, da la intenția de cumpărare la decizia de cumpărare este, de obicei, unul de durată, care presupune o documentare intensă. Cel puțin așa ar trebui să fie. O monitorizare atentă a pieței este cheia identificării unei oferte fiabile, cu un raport facilități-preț convenabil.

Cumpărătorul ar trebui să-și formeze deprinderea de a se uita dincolo de aparențe pentru a vedea potențialul real al unei locuințe care, nu lasă o primă impresie strălucită.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.