Sfaturi practice /
26 octombrie 2018

Mucegaiul, o problemă cu care orice locuință se poate confrunta la un moment dat

mucegaiMucegaiul este mai prezent în locuințe decât acceptăm să ne gândim. Practic, se regăsește oriunde umezeala are timp să stea o vreme. De la bureții de bucătărie, la pământul plantelor, pot fi „case” pentru mucegai. Totuși, cel mai tare ne sperie în momentul în care apare pe pereți. Deși câteva urme de mucegai, nu ar trebui să te sperie, nici nu ar trebui să te lase indiferent. Este recomandat să acționezi cât mai repede pentru a le stopa evoluția.

Mucegaiul nu trebuie tratat cu indiferență deoarece poate duce la afecțiuni grave. Cei care suferă deja de astm sau sunt alergici, pot suferi o degradare a stării de sănătate. Identificat rapid, mucegaiul poate fi înlăturat rapid cu o soluție dedicată acestui scop disponibilă în magazine.

Există însă și situații în care soluțiile accesibile în magazine nu reușesc să rezolve problema, așa că va fi nevoie de o intervenție mai consistentă.

Tipul intervenției depinde de cauzele care au dus la apariția mucegaiului.

Un caz frecvent de infestare cu mucegai se poate întâlni la balcoanele închise cu geamuri termopan. Imediat după montarea geamurilor și finisarea balconului, poate apărea mucegaiul, în special în condițiile unor temperaturi scăzute. Pentru a preveni această situație, este recomandat ca balconul să fie izolat corespunzător, astfel încât să nu permită pătrunderea umezelii. De asemenea, este recomandat ca spațiul să aibă și o ventilație corespunzătoare. Nu în ultimul rând, încălzirea în sezonul rece este esențială pentru prevenirea mucegaiului.

Așadar, în momentul în care se fac lucrări de renovare este foarte important ca acestea să fie executate de profesioniști care cunosc și aplică metodele prin care poate fi prevenită apariția mucegaiului. În cazul în care izolația și ventilația nu sunt corespunzătoare mucegaiul nu va putea fi îndepărtat, doar la refacerea lucrării.

Respectarea normelor în construcții și întreținerea igienei locuinței sunt măsurile de prevenție esențiale împotriva mucegaiului.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.