Stiri /
23 august 2019

Ministerul finanțelor intenționează să aducă noi modificări la programul Prima Casă

prima-casaProgramul Prima Casă urmează să-și schimbe denumirea în „O familie, o casă”. Odată cu această schimbare vor apărea și o serie de alte modificări care ar urma să faciliteze accesul la cumpărarea de locuințe pentru familiile cu venituri mici.

Ministerul Finanțelor intenționează să impună un prag de venit de 4.500 de lei pentru persoanele singure și pentru familiile fără copii. Pentru familiile care au copii, pragul de venit va fi stabilit la 7.000 de lei. În același timp, se intenționează creșterea pragului maximal de valoare a locuinței la 70.000 de euro.

Programul guvernamental urmează o schimbare de orientare. După ce a stimulat tranzacțiile pe piața imobiliară în anii de criză și în cei de după, Prima Casă se îndreaptă către imprimarea unui caracter social. În acest sens, printre propunerile care au fost trecute în draftul actului normativ care reglementează schimbările, sunt prevăzute și subvenții pentru dobânzi, constând în reducerea ratei dobânzii.

Conform News.ro, vor fi acordate se vor acorda următoarele subvenții de dobândă: cu 0,5 puncte procentuale a ratei dobânzii creditului garantat pe toată durata Programului pentru familiile cu un singur copil, reducerea cu 1 punct procentual a ratei dobânzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai mulți copii. De asemenea, este prevăzută posibilitatea refinanțării creditului obținut în cadrul Programului prin alte instrumente de finanțare, cu excepția contractării unui alt credit în cadrul Programului.

Avansul minim rămâne la 5% din prețul de achiziție al locuinței. Valoare finanțării garantate este de maximum 66.500 EUR.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.