Stiri /
10 aprilie 2019

Luna martie marchează o depreciere ușoară a apartamentelor vechi din Timișoara

preturi apartamente timisoaraLuna martie a marcat o evoluție constantă a prețurilor înregistrate pe segmentul rezidențial. Variațiile au fost minime, atât pe segmentul locuințelor poziționate în construcții vechi, cât și a celor aflate în ansambluri rezidențiale noi.

Astfel, în timp ce apartamentele în construcții vechi s-au depreciat ușor, cele aflate în ansambluri rezidențiale noi au compensat printr-o creștere sensibilă. În linii mari, piața imobiliară din Timișoara s-a încadrat în media de evoluție înregistrată în marile centre urbane ale țării, monitorizate de Imobiliare.ro: București, Cluj-Napoca, Brașov, Constanța și Iași.

Un declin important a fost consemnat în Iași, unde luna martie a adus o depreciere importantă a prețurilor apartamentelor. Scăderea a fost de 1,3%, de la 1.020 euro pentru un metru pătrat, la 1.007 euro pentru un metru pătrat util. Scăderea a fost consemnată pe ambele segmente de piață. În timp ce locuințele în blocurile vechi s-au depreciat cu 1,1% (de la 1.010 la 999 de euro pe metru pătrat ), cele în blocuri noi au marcat o depreciere de 1,4% (de la 1.025 la 1.011 euro pe metru pătrat ) în cea de-a treia lună a anului în curs.

În Timișoara, prețul mediu solicitat pe metrul pătrat util a fost de 1.228 euro. Evoluția prețurilor a fost una ușor descendentă, influențată de scăderea ușoară a prețurilor unităților locative în blocuri vechi. Acestea s-au depreciat cu 0,2% ajungând la de la 1.240 euro pentru un metru pătrat util la 1.238 euro.

Apartamentele noi din capitala Banatului au marcat o creștere de 0,8%, ceea ce a dus prețul mediu pe metrul pătrat util de la 1.189 euro, la 1.198 euro pe metrul pătrat.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.