Despre imobiliare /
1 septembrie 2017

Locul de parcare poate crește semnificativ prețul unui apartament în Timișoara

locuri-de-parcareSpațiul în oraș este limitat, așa că cei care se orientează către un apartament în Timișoara, indiferent de cartiere au, printre criteriile principale de selecție a locuinței și locurile de parcare. În jurul blocurilor din oraș locurile de parcare libere, în special seara când toată lumea se retrage acasă, sunt o raritate, iar căutarea unui loc, uneori chiar și zeci de minute este un element major de disconfort.

Cumpărătorul este din ce în ce mai atent la detalii deoarece vrea ca în momentul în care ia decizia de achiziție a unui apartament în Timișoara, acesta să-i oferte toate condițiile de confort de care are nevoie, sau cel puțin, să aibă condițiile esențiale de confort. Apartamentele în blocuri construite înainte de anii 1990 nu au fost prevăzute pentru acest boom al traficului auto, așa că, în cazul achiziției unui astfel de apartament, disponibilitatea parcărilor sau chiar a unui garaj poate fi folosită ca argument de vânzare foarte puternic.

Ponderea unui garaj dedicat în prețul unui apartament într-un bloc nou este una semnificativă. Un garaj, în funcție de materialele din care este construit poate ajunge până la 20% din prețul final de vânzare al unui apartament într-un astfel de imobil, scrie Imobiliare.ro. În același timp, un loc de parcare dedicat în parcarea blocului justifică un plus de aproximativ 5% din prețul de vânzare al apartamentului, scrie aceeași sursă.

În cazul blocurilor vechi, unde locurile de parcare sunt pe domeniul public, acestea nu pot fi incluse în prețul de vânzare, dar un cartier „înghesuit”, unde locurile de parcare sunt o problemă, va genera un argument în favoarea cumpărătorului în momentul negocierii prețului. În același timp, un cartier în care s-au făcut lucrări de optimizare a spațiului dintre blocuri, fapt care a dus la creștere numărului de locuri de parcare, va aduce un plus și în prețul apartamentului.

Locul de parcare a devenit extrem de important în condițiile în care mașina este o unealtă importantă a vieții cotidiene.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.