Tranzactii imobiliare /
12 octombrie 2018

Locuințele în faza de construcție devin o alternativă interesantă pentru tot mai mulți cumpărători

locuinte in constructieCererea de locuințe în Timișoara este una care depășește considerabil capacitatea ofertei. În oraș și în zonele limitrofe se dezvoltă o serie de alternative rezidențiale noi, care reușesc să atragă atenția încă din faza de proiect.

Această tendință este dată pe de-o parte de situația ofertei limitate de apartamente „la cheie” disponibile în Timișoara, dar și de tendința cumpărătorilor de a se orienta către ansambluri rezidențiale care propun facilități moderne adaptate unui stil de viață urban și activ. Bineînțeles, nu sunt de neglijat avantajele propuse de dezvoltatori în momentul achiziției unei locuințe din faza de proiect sau de construcție. De cele mai multe ori avantajul financiar al cumpărătorului este unul semnificativ.

La avantajul financiar se adaugă, după caz, o serie de elemente de amenajare interioară. Aceste avantaje ar fi amenajarea băilor după preferințele cumpărătorilor sau amenajarea și dotarea bucătăriei tot în funcție de preferințele cumpărătorului.

Aceste avantaje înclină balanța în favoarea locuințelor aflate în faza de proiect sau de construcție.

Pe lângă avantajele competitive care îi sunt oferite cumpărătorul își bazează luarea deciziei și pe un aspect pe care dezvoltatorii nu ar trebui să-l neglijeze, respectiv reputația pe care o au. Cumpărătorul se documentează în ceea ce privește dezvoltatorul, în contextul în care, de-a lungul timpului au existat o serie de cazuri de predare a unor locuințe de proastă calitate, cu o serie de vicii de construcție.

Stabilitatea dezvoltatorului pe piață este un argument important pentru cumpărător. Așadar, cumpărătorul preferă dezvoltatori care nu sunt la primul proiect, au experiență și au recenzii pozitive online.

Acum, reputația dezvoltatorului este destul de simplu de măsurat. O căutare online poate oferi toate informațiile din care cumpărătorul poate deduce credibilitatea celui de la care urmează să facă cea mai importantă achiziție din viață, probabil.

Un avantaj major pe care îl constituie achiziția în faza de proiect sau de construcție este flexibilitatea de care dispune cumpărătorul în personalizarea locuinței, atât din punctul de vedere al compartimentării, cât și din cea a introducerii unor facilități tehnologice din domeniul locuințelor inteligente. Astfel, în final, o achiziție în faza de proiect sau de construcție poate determina o mai bună calitate a vieții odată ce locuința va fi finisată.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.