Sfaturi practice /
2 noiembrie 2018

Investiția imobiliară poate deveni o opțiune profitabilă pe termen lung

investitii-imobiliareAvantajele unei investiții imobiliare pentru plasarea economiilor și pentru generarea unei surse suplimentare de venit sunt deja arhicunoscute. De aceea, pentru o serie de cumpărători care nu au nevoie de o actualizare a locuinței în urma evoluției nevoilor locative. În același timp, poate fi făcută o investiție pe termen lung și prin credit imobiliar, urmând ca locuința achiziționată „să se plătească singură” în urma exploatării ei ca sursă de venit.

Cea mai simplă, rapidă și sigură opțiune pentru a face spațiul achiziționat să genereze venit este închirierea pe termen lung. Așadar, odată achiziționată locuința poate fi scoasă imediat la închiriere cu scop rezidențial. Va genera un venit lunar sigur, iar proprietarul nu va avea nici o grijă, în afara remedierii unor defecțiuni în cazul în care acestea apar. De cele mai multe ori, suma încasată lunar drept chirie pentru locuință acoperă integral valoare ratei creditului imobiliar contractat, în cazul în care locuința a fost achiziționată cu o finanțare acordată de bancă.

În contextul intensificării turismului în Timișoara, fenomen alimentat și de statutul de capitală culturală pe care orașul de pe Bega îl va avea în 2021, o alternativă de exploatare profitabilă a unei investiții într-o proprietate rezidențială este închirierea în regim hotelier. Această alternativă deschide posibilitățile către venituri mai generoase. Perspectiva veniturilor impune și asumarea unui set suplimentar de responsabilități de către proprietar, precum și o serie de cheltuieli suplimentare, de la regia apartamentului, la curățenie.

O alternativă de investiție imobiliară ar fi și investiția într-un spațiu comercial sau de birouri. Ceste spații pot fi mai scumpe, dar vor genera venituri mult mai consistente decât închirierea clasică sau cea în regim hotelier. Timișoara este o piață foarte bună pentru spații de birouri, în contextul în care, în oraș apar o serie de firme mici, de startup-uri care au nevoie de spații de birouri accesibile în care să-și desfășoare activitatea. Clădirile mari de birouri se adresează, în general, corporațiilor, așa că pe piața spațiilor de birouri pentru startup-uri este loc pentru oferte individuale.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.