Stiri /
28 iulie 2017

În ce oraș din România poți cumpăra o casă cu doar 10.000 de euro?

pret-locuinteCumpărătorii potențiali care se gândesc să achiziționeze o locuință în Timișoara vor considera ireal că undeva în România poți cumpăra o locuință cu doar 10.000 de euro, în condițiile în care prețurile în oraș pornesc de la 35.000 de euro pentru o garsonieră. Totuși, există un oraș care contrazice creșterea pe care segmentul imobiliar o manifestă în cele mai mari centre urbane și economice din țară, iar acest oraș nu este foarte departe de Timișoara.

Este vorba de Reșița unde o garsonieră poate fi cumpărată cu doar 10.000 de euro dar, cu toate acestea, cumpărătorii nu „se înghesuie” la locuințe ieftine. Reșița este în topul localităților din România cu cele mai mici prețuri la imobiliare, dar și cu unul dintre cele mai redus ritm al tranzacțiilor imobiliare. În orașul care era odată un centru industrial puternic, sunt peste 5.000 de imobile disponibile, dar cumpărătorii lipsesc. Cea mai mare parte din tineri a migrat către centre universitare, în special către Timișoara, unde majoritatea su și rămas după terminarea studiilor deoarece au reușit să-și găsească un loc de muncă.

Situația economică din Reșița determină starea pieței imobiliare care se mișcă extrem de greu deoarece puterea de cumpărare este redusă. Chiar dacă ar exista cerere, nivelul scăzut al veniturilor nu îi face eligibili pe potențialii cumpărători, pentru un credit imobiliar, chiar și prin programul Prima Casă.

Reșița nu este un caz singular în România. În Zalău contextul este similar, doar că apartamentele sunt ceva mai scumpe. Aici prețurile pornesc de la aproximativ 15.000 de euro și se opresc la aproximativ 35.000 de euro. Foarte rar se întâmplă ca acest prag maxim să fie depășit.

Prețul mediu pentru metrul pătrat în cele două orașe este în jur de 400 de euro, în timp ce prețul mediu pe metrul pătrat în marile orașe pornește de la 1.050 euro.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.