Stiri /
14 iulie 2017

În 2017, zeci de mii de români își vor putea face gratuit succesiunea

succesiuneÎn cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, a fost alocat un buget de , milioane de euro, de care vor putea beneficia câteva zeci de mii de români pentru a face succesiunea pe imobilele moștenite. Prin acest program, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) urmărește cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023.

Conform Capital.ro, în acest an, peste 21.000 de români vor beneficia de gratuitate în demersurile pentru realizarea succesiunii pentru bunurile imobiliare moștenite. Prin acordul semnat de ANCPI cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România, autorii succesiunilor vor beneficia de decontarea taxelor notariale în vederea eliberării documentelor legale care atestă calitatea de moștenitor și a altor documente necesare realizării succesiunii.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară are un buget alocat de 96,1 milioane de euro pentru 2017 din care vor fi înregistrate gratuit pentru 7,3 milioane de imobile.

În prezent, doar 24,77% din imobilele și terenurile din România sunt înregistrate în sistemul integrat de cadastru, respecți 9,9 milioane de imobile din totalul de aproximativ 40 de milioane de imobile.

Programul Național de Cadastrui și Carte Funciară a început în 2015. De la debutul programului au fost înregistrate 451.872 de proprietăți.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.