Sfaturi practice /
14 martie 2018

Cum stabilești bugetul pentru renovări?

lucrari de renovare apartament

lucrari de renovare apartament

O estimare cât mai aproape de realitate a costurilor unei renovări este esențială înainte de a începe lucrul propriu zis. Așadar, înainte să începi alegerea gresiei, faianței, parchetului și a noilor piese de mobilier, este indicat să ai o imagine clară asupra costurilor. În caz contrar s-ar putea să ajungi fără fonduri la jumătatea șantierului.

Primăvara încep să se contureze planurile de renovare. Sunt o serie de lucruri pe care le dorești îmbunătățite în locuință. Evaluează și conștientizează costurile, după care planifică lucrările în consecință. Pentru a-ți sistematiza demersurile s-ar putea să-ți fie de folos câteva etape pe care ar fi bine să le parcurgi.

Estimarea costurilor lucrărilor de renovare

Specialiștii de la Zillow spun că investiția pe care o faci într-o încăpere nu trebuie să depășească valoarea acesteia ca procent din locuință. De exemplu, aceiași specialiști spun că bucătăria ar avea un procentaj de 10-15% din valoare locuinței, așa că investiția în renovare nu ar trebui să depășească suma echivalentă acestui procentaj. De exemplu, la un apartament de 60.000 de euro, renovarea în cel mai mic detaliu și utilarea bucătăriei nu ar trebui să depășească 6.000 de euro. Pare mult, dar suma poate fi depășită cu ușurință. Piața oferă opțiuni.

Compararea ofertelor de execuție a lucrărilor

Cere oferte de la mai mulți constructori și compară-le. Și aici pot apărea diferențe de preț destul de mari. Înainte de a cere oferte, ai grijă să definești foarte bine ceea ce vrei astfel încât constructorul să aibă o imagine clară asupra lucrărilor care trebuie făcute și să poată estima timpii de execuție. De multe ori, clienții oferă explicații mai puțin clare, constructorii nu cer lămuriri. În această situație lucrarea finală ajunge să coste mai mult decât estimarea inițială.

Lasă o marjă pentru costurile ascunse ale renovării

Aproape inevitabil, mai ales dacă locuința nu a mai fost renovată de mult, vor apărea o serie de probleme odată ce vor începe lucrările. Cele mai frecvente defecțiuni apar la instalațiile sanitare sau la instalațiile electrice. De asemenea, pot apărea urme de infiltrații și alte vicii ascunse, odată ce lucrările avansează.
Costurile suplimentare care apar pe parcursul lucrărilor sunt principala cauză care întârzie finalizarea. Pentru a evita această problemă, stabilește clar bugetul și nu angaja lucrări până la limita sa maximă.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.