Despre imobiliare /
28 august 2017

Cum poți „vâna” ofertele rezidențiale cu prețuri de achiziție sub piață?

executari-silitePiața imobiliară din Timișoara, dar și di celelalte centra urbane mari ale țării cunoaște o evoluție susținută a prețurilor, ceea ce face destul de scumpe apartamentele sau case, char și pe cele poziționate în zonele și localitățile limitrofe. Totuși, există alternative pentru cei care au răbdare, studiază piața și sunt dispuși să își asume un oarecare risc. O alternativă pentru achiziția unei locuințe mai ieftine este urmărirea licitațiilor la apartamente și case executate silit.

Proprietățile executate silit pot fi cumpărate chiar și cu 50% sub prețul pieței, așadar pot fi o alternativă atractivă pentru cumpărător. Aceste proprietăți, fie ele apartamente sau case individuale pot fi achiziționate în urma unei licitații care pornește de la suma pe care o are de recuperat banca de la proprietar. Chiar dacă pe platformele specializate care promovează ofertele de locuințe executate silit, cum ar fi Platforma de Executări Silite (PEX) construită de Imobiliare.ro, prezintă ofertele disponibile, imaginile nu sunt foarte explicite. De obicei proprietatea este pozată din exterior, se oferă o vedere generală, fără prea multe amănunte vizuale prezente în anunțurile imobiliare clasice.

Mai mult, locuința nu poate fi vizitată înainte de licitație, așa că nu pot fi identificate eventualele vicii sau stadiul în care se află spațiul interior. Aici intervine riscul pe care și-l asumă cumpărătorul. Aceste nu poate vedea locuința, așa că, în momentul în care decide să participe la licitație poate vedea doar datele tehnice ale ofertei, cum ar fi suprafețe, număr de camere, zonă, utilități, etc. De aici pornește și reticența clientului potențial care s-ar putea să fie tentat de o astfel de achiziției.

Chiar dacă riscul asumat este destul de mare, economia făcută la prețul de achiziție poate fi una importantă, așa că bugetul pentru renovări poate fi mai generos. Chiar și cu o investiție semnificativă în renovare, este posibil ca la final, costurile suportate să fie mai mici decât prețul pieței pentru o locuință similară.

Licitațiile pentru locuințele executate silit sunt o alternativă dar, chiar dacă prețul de achiziție este unul mic, ar trebui să fii pregătit cu un buget important pentru renovări.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.