Design si arhitectura /
8 august 2018

Cum poți eficientiza spațiul dintr-o bucătărie mică?

amenajare-bucatarieDe cele mai multe ori, apartamentele din blocuri noi, precum și cele din apartamentele vechi, din rațiuni de compartimentare funcțională, să aloce un spațiu restrâns bucătăriei. Totuși, chiar și o bucătărie restrictivă din punctul de vedere al suprafeței poate fi organizată eficient pentru a obține cel mai bun nivel de confort și funcționalitate.

Astfel, pentru a ajunge la bucătăria dorită, este nevoie de puțină imaginație, dar și de abilități de amenajare a spațiului interior, cel puțin o piesă de bază și un plan.

Elimină obiectele inutile

Primul pas este trierea obiectelor într-adevăr utile de cele pe care le-ai cumpărat la impuls și le-ai abandonat printr-un sertar. Donează obiectele care sunt utilizabile și aruncă-le pe cele uzate pe care nu le mai folosești.

Abordează organizarea pe verticală

Exploatează la maxim spațiul disponibil pe pereți. Poți gândi niște rafturi și dulapuri ingenioase în care să depozitezi ustensilele și obiectele necesare în bucătărie. Există o serie de sisteme de mobilier de bucătărie ingenioase, așa că documentează-te în magazinele specializate.

Alege obiecte de calitate

Durabilitatea este un atribut important al bucătăriei, așa că regândește bucătăria doar cu articole de calitate. Folosește o baterie cu un design deosebit și o chiuvetă interesantă. Vor schimba complet designul bucătăriei, așa că merită, chiar dacă vor fi mai scumpe.

Lumina

Poate unul dintre cei mai importanți factori generatori ai impresiei de spațiu este lumina. Concentrează-te pe maximizare luminii naturale, așa că încearcă să nu blochezi geamul. De asemenea, acordă atenție corpurilor de iluminat.

Plantele

Sunt un element important în fiecare încăpere a locuinței. Bucătăria nu ar trebui privată de vegetație. Poți alege plante specifice încăperii. Ghivecele cu plante aromatice și condimente sunt o variantă excelentă pentru a completa atmosfera dintr-o bucătărie modernă și funcțională, indiferent de dimensiuni.

Acestea ar fi doar câteva sugestii de pași de urmat pentru planul de amenajare a bucătăriei. Fiecare proiect de reamenajare are provocările, iar diferența este făcută de creativitate cu care sunt surmontate aceste provocări.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.