Sfaturi practice /
27 februarie 2019

Cum ar trebui să abordezi cumpărarea unei locuințe în 2019?

cumparare locuinta 2019Anul 2019 este unul favorabil unei achiziții imobiliare. Prețurile nu mai au același ritm de creștere ca în anii trecuți, așa că, cel puțin presiunea financiară va fi diminuată. Piața a trecut prin schimbări în 2018, schimbări care au marcat trecerea perioadei de revenire după criză și stabilizarea. În aceste condiții, decizia de achiziție a unei locuințe este una inspirată.

Totuși, există unele provocări. Oferta este încă sub nivelul cererii, așa că s-ar putea ca procesul de căutare și selecție să necesite mai mult timp. Totuși, cu perseverență, vei reuși să-ți construiești o „listă scurtă” cu locuințele cele mai potrivite pentru tine. Chiar dacă oferta este mai restrânsă, cu perseverență vei reuși să identifici locuința perfectă pentru tine.

Ar trebui să-ți extinzi aria de căutare și să nu excluzi nicio variantă. Este contraindicat să-ți fixezi obiective stricte de la care să nu te abați. Flexibilitatea este principala caracteristică a abordării pentru achiziția unei locuințe în acest an. În condițiile actuale de piață, ia în considerare următoarele abordări pentru a găsi locuința sincronizată cu nevoile și bugetul disponibil.

  • Locuințe care trebuie renovate. Dacă locuințele noi sunt peste bugetul tău, poți căuta și construcții mai vechi care vor avea nevoie de renovări pentru a-ți oferi confortul de care ai nevoie. Avantajul locuințelor vechi este că îți permit să aplici propria viziune asupra designului interior și îl vei putea personaliza mai ușor nevoilor tale locative.
  • Caută în anunțurile mai vechi. Anunțurile mai vechi pot ascunde oferte foarte bune. În plus, dacă o locuință stă deja de multă vreme pe piață, are șanse bune la un preț mai bun. Probabil, proprietarul este mai dispus la compromisuri și mai deschis la negocieri pentru a grăbi vânzarea. Așadar, nu te uita doar la anunțurile noi. Cele mai vechi pot prezenta oportunități foarte bune.

Cumpărarea unei locuințe presupune o responsabilizare majoră, dar 2019 prezintă oportunitățile pentru a lua o decizie bună.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.