Stiri /
14 septembrie 2018

Co-living, o tendință locativă în plină ascensiune în marile orașe din lume

co-livingÎn timp ce la noi spațiile de co-working, încep să se se dezvolte cu pași mici, în marile orașe din lume apare un nou trend, spațiile de co-living.

Locuitul în comun este o alternativă locativă pliată pe nevoile tinerilor de carieră, implicați în proiecte internaționale care nu petrec mai mult de câteva luni într-un singur loc.

Dezvoltatorii din cele mai mari orașe ale lunii se orientează din ce în ce mai mult pe această nișă și construiesc spații adaptate. De obicei, spațiile de co-living sunt apartamente comune, cu dormitoare private care au și o baie proprie, iar restul spațiilor, cum ar fi bucătăria, holurile, sufrageria sau terasele sunt folosite de către toți locatarii.

Toți cei care se folosesc de aceste spații nu petrec mai mult de câteva luni în ele, după care pleacă spre o altă destinație.

Aceste locuințe sunt convenabile pentru tineri profesioniști, deoarece oferă contracte de chirie flexibile, pe termen scurt și nu leagă locatarul de locuință mai mult decât acesta are nevoie. În plus, spațiul locativ este folosit mai eficient, fiind împărțit între mai mulți locatari.

Un aspect apreciat de cei care aleg spațiile de co-living este oportunitatea de a cunoaște oameni noi cu interese similare. Astfel este combătut sentimentul de singurătate cu care se pot confrunta profesioniștii aflați în deplasări de serviciu pe durate mai lungi. Viața într-o cameră de hotel poate deveni destul de neplăcută și singuratică, mai ales dacă trebuie să devină o rutină.

Pe o piață a chiriilor mult mai reglementată ca la noi este destul de greu să găsești o locuință de închiriat pe termen scurt, bine poziționată și la o chirie lunară accesibilă. Conform Realtor Magazine, în New York, chiria pentru un spațiu de co-living este cu până la 25% mai mică decât o alternativă clasică de apartament de închiriat.

Chiriașii din spațiile de co-living pot beneficia și de o serie de facilități, cum ar fi prosoape curate, servicii de curățenie și internet gratuit. De asemenea, unii dezvoltatori de astfel de spații merg mai departe cu facilitățile și oferă chiar și acces la o sală de sport în interiorul complexului rezidențial, acces la bazin de înot, acces la bucătar dedicat.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.