Stiri /
24 august 2017

Chiriile în Timișoara, își mențin tendința crescătoare din ultimii 3 ani

chirii-timisoaraÎn această perioadă chiriile în Timișoara încep să devină un subiect cu un grad ridicat de interes. În contextul apropierii începerii anului universitar, studenții care nu reușesc să se cazeze în locurile asigurate de Universități se orientează către apartamente de închiriat. Finalul verii și începutul toamnei marchează cea mai agitată perioadă de pe piața chiriilor. Cererea manifestă o creștere importantă, creștere la care oferta reacționează cu o creștere a prețurilor.

Primul pas înaintea începerii căutării unui apartament de închiriat este stabilirea unui buget. Pentru ca acest buget să fie unul realist în condițiile actuale ale pieței, Imobiliare.ro prezintă rezultatele unui studiu asupra pieței chiriilor pe care l-a realizat. La fel ca prețurile locuințelor, chiriile din Timișoara nu au bătut pasul pe loc, ci s-au încadrat pe o tendință ascendentă de la care nu s-au abătut, cel puțin în ultimii trei ani. În Timișoara, la fel ca în celelalte orașe mari ale țării, anul 2015 a reprezentat punctul de cotitură pentru chirii, momentul în care acestea și-au revenit complet după criză și au revenit pe o traiectorie pronunțat ascendentă. Astfel, nivelul atins în momentul de față este cel mai ridicat înregistrat în intervalul 2012-2017.

În Timișoara, prețul mediu al unei garsoniere se situează la cel mai mic nivel, în comparație cu celelalte orașe incluse în studiul Imobiliare.ro, respectiv București, Cluj-Napoca, Brașov și Iași. Astfel, orașul de pe Bega se prezintă în 2017 cu o ofertă medie de 171 de euro pe lună pentru o garsonieră, în creștere față de 2016 când costul chiriei lunare era la 165 de euro. Creșterea față de nivelul 2012 este și mai semnificativă. În urmă cu cinci ani, chiria medie pentru o garsonieră se situa la 150 de euro pe lună.

Cei care doresc să închirieze un apartament cu două camere în Timișoara, ar trebui să se aștepte la o chirie medie de 278 de euro pe lună, în creștere față de anul trecut când chiria medie lunară pentru o astfel de unitate locativă era de 261 de euro. Creșterea față de 2012 este una și mai semnificativă, la acel moment, nivelul mediu al chiriei pentru apartamentele cu 2 camere în Timișoara situându-se la 197 euro.

Chiria medie pentru locuințele cu trei camere a ajuns la 327 euro, față de 311 euro anul trecut și față de 241 euro în 2012.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.