Stiri /
8 august 2017

Cererea de locuințe din Timișoara crește considerabil. Cum reușește oferta să facă față?

constructiiPiața imobiliară din Timișoara este una în care procesul de achiziție a unei locuințe este, de multe ori greoi datorită dificultății cumpărătorului e a găsi o locuință care să se pliază cel mai mult de standardele, nevoile și bugetul său. Motivul este o creștere susținută a cererii și o ofertă care a rămas destul de mult în urmă, ajungându-se astfel la un deficit important de locuințe.

Un studiu recent Imobiliare.ro, care măsoară deficitul pe segmentul rezidențial în șase centre urbane importante ale țării, scoate în evidență diferența majoră dintre cerere și ofertă. În general, cererea a crescut într-un ritm accelerat în ultimul an, oferta rămânând în urmă din punctul de vedere al unităților locative nou construite. În cele mai mari șase orașe ale țării numărul anunțurilor de vânzare de locuințe, apartamente și case, a scăzut, în medie cu 31% în al doilea trimestru din 2017 față de perioada similară a anului trecut. Cel mai mare declin s-a înregistrat în constanța cu -39%, iar cel mai mic în Cluj-Napoca, -25%. Timișoara se situează exact la media națională, respectiv la -31%.

În aceeași perioadă, interesul pentru achiziții s-a majorat semnificativ, cu o medie de 30% înregistrată la nivelul celor șase centre urbane. Cea mai mare creștere, de 70% s-a înregistrat în Iași, în timp ce cea mai mică a fost consemnată în timp ce Bucureștiul a înregistrat o creștere mai mică în al doilea trimestru din 2007 față de perioada similară a anului trecut, respectiv 21%. În Timișoara, cererea este cu 41% mai mare decât anul trecut. În Cluj-Napoca, al doilea trimestru al anlui în curs a adus o creștere neglijabilă, de doar 2%.

În topul preferințelor cumpărătorilor se clasează locuințele noi. Timișoara manifestă o tendință moderată din acest punct de vedere. 53% dintre cumpărătorii timișoreni se orientează către locuințele vechi.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.