Despre imobiliare /
3 iulie 2017

Ce alimentează creșterea prețurilor apartamentelor din Timișoara?

pret apartament nou Timisoara

pret apartament nou Timisoara

Piața imobiliară din Timișoara este una dintre cele ma dinamice din țară, atât din perspectiva ansamblurilor rezidențiale care se dezvoltă în oraș, dar și în localitățile limitrofe, dar și din perspectiva cererii sau a evoluției prețurilor. Anul acesta, prețul mediu pe metru pătrat a evoluat de la 952 de euro în ianuarie, la 1.111 euro în luna iunie, conform indicelui Imobiliare.ro.

Creșterea prețurilor în Timișoara este justificată, în primul rând, de o evoluție economică pozitivă pe plan local, respectiv, crearea de locuri de muncă stabile, remunerate peste medie, care permit accesul la finanțare în vederea achiziționării unei locuințe. Companiile multinaționale aflate în oraș, job-urile pe care le propune tinerilor profesioniști, oportunitățile de evoluție în carieră, dar și pe scara veniturilor, ar fi principalele argumente favorabile care îi încurajează pe tineri să-și asume un credit imobiliar.

Chiar dacă ritmul construcțiilor este unul susținut, oferta de locuințe noi din Timișoara nu reușește să ajungă la nivelul cererii. Numărul unităților locative pe care dezvoltatorii le finalizează este încă mult sub nivelul cererii. În oraș se dezvoltă o serie de proiecte de anvergură, dar și unele de dimensiuni mai mici care par să compenseze deficitul de locuințe noi.

Un alt generator al creșterii prețurilor locuințelor din Timișoara este dat de evoluția comportamentului cumpărătorului, de evoluția nevoilor sale. Cumpărătorul modern este unul informat, știe exact ce vrea de la o locuință, care sunt elementele de confort și cele funcționale pe care și le dorește, iar în momentul în care caută un apartament nou, nu este foarte dispus la concesii. Astfel, dezvoltatorii trebuie să vină cu optimizări și inovații care presupun și un preț mai mare pe metrul pătrat.

Cumpărătorul modern este interesat, într-o proporție importantă de segmentul locuințelor noi deoarece aici este cel mai probabil să găsească elementele care-i pot crește calitatea vieții.

Pe măsură ce oferta va compensa cererea, prețurile se vor stabiliza sau ar putea chiar să intre pe o ușoară tendință descendentă. Orizontul de timp pentru această tendință este greu de previzionat, cel puțin la nivelul pieței imobiliare din Timișoara datorită dinamismului crescut pe care aceasta îl manifestă.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.