Sfaturi practice /
5 noiembrie 2019

Cât de mult contează pregătirea locuinței pentru vânzare?

apartament-interiorVânzarea unei locuințe a devenit o provocare în condițiile în care cumpărătorul modern are un comportament special. În general, caută spații curate, neaglomerate, mobilate minimal sau nemobilate pentru care să-și poată imagina o amenajare corespunzătoare nevoilor sale. Așadar nu caută să vadă sau cumpere “viața” vânzătorului.

De aceea, în momentul în care apare decizia de vânzare a unei locuințe, este esențial ca aceasta să fie adusă la o stare neutră, fără obiecte personale.

Primul contact pe care cumpărătorii îl au cu proprietatea este online, de aceea este important ca pozele să fie de calitate și să surprindă avantajele pe care le propune locuința. Înainte de a face pozele este important ca proprietarii să “ascundă” obiectele personale. Este important ca imaginile anunțului de prezentare să nu surprindă rufe întinse la uscat, jucării împrăștiate pe jos, aglomerație de obiecte pe blatul de bucătărie, pantofi la ușă precum și alte elemente care pot distrage atenția cumpărătorului potențial de la avantajele competitive pe care le propune locuința.

Neglijarea pregătirii pentru vânzare poate fi dăunătoare pentru vânzare. Proprietatea poate să rămână pe piață mai mult decât una inferioară din perspectiva avantajelor propuse, dar care a fost pregătită corespunzător, astfel încât să atragă atenția cumpărătorului potențial.

Pe lângă faptul că  o proprietate pregătită corespunzător are șanse net superioare de a atrage atenția cumpărătorilor potențiali, este favorizată și din perspectiva prețului de vânzare. Prezentarea cu sublinierea avantajelor competitive vine ca o motivație pentru stabilirea unui preț superior unei proprietăți similare a cărei pregătire a fost neglijată.

Chiar dacă piața imobiliară trece printr-o perioadă bună din perspectiva numărului de tranzacții, cumpărătorul devine din ce în ce mai selectiv și mai atent la detalii. Prezentarea online joacă un rol esențial în selectarea proprietății pentru vizitare.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.