Stiri /
22 august 2018

Care sunt zonele din Timișoara cu cea mai pronunțată evoluție a prețurilor locuințelor?

timisoaraMajoritatea zonelor din Timișoara au înregistrat o creștere a prețurilor locuințelor. În timp ce în unele zone această creștere a fost mai pronunțată, alte zone au înregistrat o evoluție mai temperată.

Astfel, al doilea trimestru al anului în curs, în orașul de pe Bega, prețul mediu solicitat pentru apartamente s-a majorat cu 2,4% față de perioada anterioară. În aceste condiții, s-a ajuns la nivelul de 1.170 de pe metru pătrat util, conform datelor Imobiliare.ro.

Această creștere nu a fost, însă, una uniformă la nivelul tuturor zonelor orașului. O creștere mai pronunțată s-a consemnat în zona Centrală, în zona Piața Bălcescu, în zona Take Ionescu sau în zona Piața Maria. În aceste zone, prețurile au înregistrat un avans de 5,2%, ajungând la 1.260 de euro pe metru pătrat util.

Un alt avans importat au înregistrat zonele Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților, Mircea cel Bătrân. Aici, prețurile au crescut cu 3,5%.

O creștere de 2,6% s-a înregistrat în zonele Girocului, Soarelui, Buziașului, în timp ce cu 2,5% au crescut prețurile apartamentelor din zonele Lipovei și Aradului.

O creștere sensibilă a prețurilor a fost consemnată într-o zonă rezidențială nou, zona Braytim. Cu un avans temperat de 1,3%, prețul mediu pe metru pătrat util a ajuns în cartier la o valoare de 1.180 euro pe metru pătrat util.

În zona Torontalului creșterea a fost de 1,6% în timp ce în zonele Complex Studențesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia-Stadion, creșterea a fost de 1,9%.

Cel mai mic avans al prețurilor, cu doar 1,2%, a fost înregistrat în zonele Ultracentral, Medicină, Piața Unirii.

Conform datelor reieșite din analiza Imobiliare.ro, care a inclus, pe lângă Timișoara, Bucureștiul și Cluj-Napoca, o caracteristică a pieței timișorene este diferența mai mică de prețuri între zonele orașului. Astfel, prețul pe metrul pătrat util pentru apartamentele din oraș se încadrează între 1.100 și 1.300 de euro, excepție făcând zonele Ultracentral, Medicină și Piața Unirii, unde prețul pe metru pătrat util ajunge la 1.490 euro.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.