Stiri /
17 august 2018

A început perioada de boom a chiriilor in Timisoara

chirii-timisoaraApropierea toamnei vine cu o creștere importantă a chiriilor, în special în orașele centre universitare. Lunile august și septembrie sunt cele mai profitabile pentru închirieri, mai ales pentru apartamentele cu una sau două camere poziționate în zona campusului universitar. Oferta limitată și cererea din ce în ce mai pronunțată de la an la an generează o creștere a prețurilor chiriilor în perioada menționată. Nivelul poate scădea ușor după terminarea perioadei, dar locuințele rămase pot veni cu o serie de vicii.

Apartamentele de închiriat din Timișoara sunt mai scumpe acum decât în perioada similară a anului trecut. Astfel, conform Imobiliare.ro, dacă în urmă cu 12 luni, chiria lunară pentru o garsonieră ajungea la 171 de euro, în vara lui 2018 costul a crescut până la 185 – 190 de euro pe lună.

Acesta este chiria medie pentru locuințele monocamerale, iar variațiile sunt destul de mari. În timp ce pot fi găsite garsoniere amenajate și mobilate, dar cu o suprafață foarte mică în zona complexului studențesc din Timișoara la 125 de euro pe lună, apartamentele cu o cameră, mai spațioase, pot ajunge și la 350 de euro pe lună. Factorii determinanți ai nivelului costului chiriei sunt suprafața și amenajările și dotările apartamentului. Zona este un factor foarte important.

În ceea ce privește apartamentele cu două camere, chiria medie este 300 de euro, cu 22 de euro mai mult decât în vara lui 2017. Pentru cei dispuși să treacă de această medie pentru a beneficia de avantajele unei poziționări centrale și de o serie de amenajări de confort, pot găsi un apartament cu 2 camere în Centrul Timișoarei, cu o suprafață utilă de 55mp, cu o chirie lunară de 350 de euro.

O creștere importantă a nivelului chiriei în ultimele 12 luni s-a înregistrat la apartamentele cu trei camere. Acestea au ajuns la o chirie lunară medie de 360 de euro, cu 33 de euro mai mult decât în 2017, când chiria medie se situa la 327 de euro pe lună. În funcție de amenajări și de zonă, costul chiriei pentru un apartament cu trei camere în Timișoara poate trece de 1.000 de euro pe lună.

În acest context al creșterii chiriilor, opțiunea de contractare a unui credit imobiliar pentru achiziția unei locuințe devine o opțiune din ce în ce mai viabilă pentru rezolvarea problemei locative.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.