Tranzactii imobiliare /
6 octombrie 2018

5 motive a cumpăra o locuință în această toamnă

toamnaPiața imobiliară fluctuează în funcție de anotimp. Dacă, în mod tradițional, primăvara este anotimpul cu cel mai ridicat nivel al tranzacțiilor, toamna, ritmul devine mai puțin intens. Cu toate acestea, toamne prezintă o serie de oportunități de care cumpărătorii abili ar putea profita.

Procesul de achiziție a unei locuințe în această toamnă s-ar putea finaliza cu un apartament sau cu o casă în condiții avantajoase. Sunt și câteva argumente în favoarea unei achiziții în această toamnă.

1. Locuințe care sunt de mult timp pe piață

De obicei, vânzătorii încep demersurile de vânzare primăvara. Așadar, dacă până acum interesul asupra locuinței a fost redus, este posibil să fie mai deschiși la discuții, respectiv să facă o serie de concesii în favoarea cumpărătorului. Chiar dacă prețul de vânzare afișat nu este modificat față de momentul în care locuința a ajuns pe piață, deschiderea proprietarului la negociere este mai mare.

2. Mai puțini cumpărători

În mod tradițional, toamna reduce numărul cumpărătorilor de pe piață. Familiile care erau în căutarea unei locuințe, și-au finalizat demersurile de mutare până înainte de începerea școlii. Concurența pe piața cererii este mai redusă ceea ce poate deschide oportunități interesante pentru cumpărătorii determinați să achiziționeze o locuință.

3. Vânzători grăbiți

O serie de vânzători s-ar putea să se grăbească să încheie tranzacția până la finalul anului pentru a putea ca din ianuarie să-și continue planurile. Fiecare vânzător are planificați banii pe care îi obține în urma tranzacției. Întârzierea vânzării duce și la amânarea planurilor, așa că, în fața unor astfel de vânzători, cumpărătorul are ușa deschisă către o negociere care să se soldeze cu un acord mutual avantajos.

4. Apropierea sărbătorilor de iarnă îi motivează pe vânători să încheie tranzacția

Sărbătorile de iarnă vin, de cele mai multe ori cu o mică vacanță și cu o serie de pregătiri care necesită timp și energie. Astfel, vânzătorul nu se va mai putea ocupa de proprietate în decembrie. În plus, nici cumpărătorii nu se vor înghesui la o achiziție. Astfel, vânzarea se amână până primăvara viitoare, dacă nu se realizează până la finalul lui noiembrie.

5. Toamna poate scoate la iveală defectele proprietății

În cazul caselor, retragerea vegetației ar putea să scoată la iveală o serie de defecte pe care aceasta le masca, atât în ceea ce privește construcția, cât și în ceea ce privește curtea.

Istoricul de navigare printre proprietăți va fi afișat aici de îndată ce vei vizualiza proprietăți.